Drama Ramadan Pertama Edi

Ramadan Pertama Edi

Saksikan drama 'Ramadan Pertama Edi' lakonan Redza Rosli, Mimi Lana, Datuk Aznil Nawawi dan Elly Mazlein bermula 30 Mac ini, bersiaran setiap hari Rabu, jam 9.30 malam di saluran Astro Ria HD (104) dan Astro Ria (124).

JUDUL : RAMADAN PERTAMA EDI
EPISOD : 8
TARIKH TAYANGAN : 31 Mac 2021
WAKTU SIARAN : Rabu, 9.30 malam
SIARAN TV : Astro Ria 104 (HD) 124 (SD)
PENGARAH : Yusry Abdul Halim, Ezrie Gazali
TERBITAN : Astro Gempak
PELAKON : Redza Rosli, Mimi Lana, Aznil Haji Nawawi, Elly Mazlein, Abon, Lisa Surihani, Raja Azura, 

SINOPSIS RAMADAN PERTAMA EDI
Pasangan pengantin baru, Edi dan Nad akan menyambut Ramadan pertama mereka sebagai suami isteri. di rumah bapa mertuanya, Pak Sobri yang garang orangnya tapi banyak situasi berlaku dan rahsia yang terungkai sewaktu dia di sana. Dapatkah Edi memikat hati bapa mertuanya.
.. 

Mengisahkan tentang Edi (Redza Rosli) dan Nad (Mimi Lana). Selepas 2 bulan berkenalan dan bercinta, Edi dan Nad terus berkahwin. 

Bercinta ketika musim PKPB, membuatkan mereka jarang berjumpa serta tidak sempat kenali isi hati budi masing-masing secara mendalam. 

Namun setelah tinggal bersama, Edi dan Nad mula sedar perangai pasangan masing-masing. Edi sejenis yang sukar hendak serius dan berterus terang manakala Nad pula jenis yang cerewet dan perfectionist.

Nad kini sedang hamil enam bulan dan bakal pulang ke rumah bapanya, Pak Sobri beberapa hari sebelum Ramadan. Disebabkan PKP, Nad dan Edi terpaksa berpuasa di rumah Pak Sobri selama dua minggu.

Masalah timbul di situ kerana Edi sebenarnya cukup susah untuk berpuasa. Di rumah itu juga, Edi dikejutkan dengan beberapa rahsia keluarga Nad. Pelbagai masalah dan konflik yang berlaku namun apa pengakhirannya?