Drama Bukan Cinta Aku (TV3)

Bukan Cinta Aku

Nantikan drama bersiri Bukan Cinta Aku yang dibarisi oleh Janna Nick, Syafiq Kyle, Baim Wong, dan Mimi Lana. Drama terbitan Layar Ceritera Sdn Bhd dibawah arahan Ejump Mohd. Bakal disiarkan menerusi slot Akasia TV3 bermula 5 Jun 2019, setiap Isnin hingga Jumaat pukul 7 malam. 

JUDUL : BUKAN CINTA AKU
JUMLAH EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : 5 Jun 2019 - 2 Julai 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Erma Fatima
PENGARAH : Ejump Mohd
TERBITAN : Rumah Karya Citra Sdn Bhd
PELAKON : Syafiq Kyle, Janna Nick, Baim Wong, Mimi Lana, Daler Yusuf, Maria Farida, Eizlan Yusof, Marisa Yasmin, Eyka Farhana, Aishah Azman, Dini Schatzmann, Azizah Mahzan, Fizo Omar, Paula Verhoevan, Jay Iswazir

WATAK PELAKON
Janna Nick sebagai Riana (Nur Ariana)
Syafiq Kyle sebagai Tengku Isma
Baim Wong sebagai Arjuna
Mimi Lana sebagai Qisya
Daler Yusuf sebagai Aidil
Eizlan Yusof sebagai Dato Razak
Maria Farida sebagai Datin Raihan
Dini Schatzmann sebagai Remy
Azizah Mahzan sebagai Mak Arjuna
Marisa Yasmin sebagai Tengku Khaleeda
Fizo Omar sebagai Sam
Eyka Farhana sebagai Nida
Paula Verhoevan sebagai Bella
Aishah Azman sebagai Lily
Jay Iswazir seabgai Adi 

LAGU TEMA / OST 
Bukan Cinta Aku
Penyanyi : Khai & Dinie

SINOPSIS BUKAN CINTA AKU 
Mengisahkan Rania, baru sahaja selesai pengajiannya dan kembali ke pangkuan keluarganya yang menetap di Florence, Itali. Rania telah jatuh cinta dengan Arjuna, pemandu keluarganya. Kesungguhan Arjuna yang sering memberi kata-kata nasihat membuatkan Rania jatuh hati pada Arjuna.

Walaupun pada awalnya, Arjuna tidak berani untuk membalas cinta Rania kerana dia sudah banyak terhutang budi dengan keluarga Rania. Namun perasaan cinta itu tidak mampu dinafikannya dan mereka cuba menyembunyikan percintaan mereka supaya tidak diketahui oleh ibu bapa Rania.

Suatu hari, Rania sekeluarga perlu pulang ke Malaysia kerana perniagaan bapanya mengalami masalah di sana. Arjuna juga dibawa pulang kerana ibu Rania merasakan Arjuna sudah banyak berjasa dan menjaga Rania sepanjang mereka di Itali.

Berita itu menggembirakan Rania kerana dia tidak akan terpisah dengan Arjuna. Ibu bapa Rania sudah ada rancangan lain untuk Rania. Mereka ingin menjodohkan Rania dengan Tengku Isma, anak kenalan mereka. Setelah mengetahui rancangan ibu bapanya untuk menjodohkannya dengan Tengku Isma, Rania membuat keputusan untuk bertemu Tengku Isma.

Rania lega apabila Tengku Isma mengatakan bahawa dia juga tidak sukakan keputusan keluarganya kerana dia sudah punya kekasih. Rania membuat perjanjian dengan Tengku Isma supaya mereka mengikut sahaja kehendak keluarga buat sementara waktu tetapi tiada komitmen antara mereka. Mereka boleh meneruskan hubungan dengan pasangan masing-masing dan Tengku Isma bersetuju.

Malangnya, perhubungan antara Rania dan Arjuna akhirnya diketahui oleh ibu bapa Rania. Mereka kecewa kerana Rania mengkhianati kepercayaan mereka. Rania telah dikurung dan Arjuna hilang entah ke mana kerana dihalau oleh ibu bapa Rania.

Pernikahan antara Rania dan Tengku Isma dipercepatkan. Walaupun sudah bernikah, Rania tidak mengizinkan Tengku Isma untuk menyentuhnya. Tengku Isma tetap melayani Rania dengan baik, memenuhi segala permintaan Rania tetapi dia tidak mampu membuatkan Rania untuk menerimanya.

Masihkah ada peluang buat Tengku Isma untuk memiliki cinta Rania?

GAMBAR PELAKON
Bukan Cinta Aku