Lelaki Itu Pemilik Hatiku (TV3)

Lelaki Itu Pemilik Hatiku

Nantikan drama Lelaki Itu Pemiliik Hatiku adaptasi daripada novel Mr Hot Guy karya Danisyarahmat. Diterajui oleh Raja Afiq, Puteri Aishah, Julia Farhana Marin dan Syazuwan Hassan. Drama terbitan A.Aida Production ini mendapat sentuhan sutradara Zul Huzaimy. Akan menemui penonton bermula 31 Oktober ini, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 7 malam di TV3.

JUDUL : LELAKI ITU PEMILIK HATIKU (MR HOT GUY)
EPISOD : 32 episod
TARIKH TAYANGAN : 31 Oktober 2017
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 7.00 malam
SIARAN : Slot Akasia TV3
SKRIP : Mufid & NextScene Team
PENULIS NOVEL : Danisyarahmat
PENGARAH : Zul Huzaimy Marzuki
TERBITAN : A. Aida Production Sdn Bhd
PELAKON : Raja Afiq, Puteri Aishah, Julia Farhana Marin, Syazuwan Hassan, Natasya Mahyan, Liza Abdullah, Hafidzuddin Fazil, Dilla Ahmad, Jaja Iliyes, Ariff Aziz, Anne Arifin, Adiba Yunus, Shahriza Mahmud, Norlie Tamam, Ennie Sulastri, Fad Anuar, Sofea, Hafiz Nolan, Ramli Saleh, Daniell Fiq, Izme Azam, Aidil Alias, Syukrul Amin, Nor Atiqah Hidyah, Shamielya Shamsul, Nurhiddyah Abdullah 

WATAK PELAKON 
Raja Afiq sebagai Luqman Hakimi
Puteri Aishah sebagai Nurin Kamila
Syazuwan Hassan sebagai Aiman/Rashdan
Julia Farhana Marin sebagai Andrea
Natasya Mahyan sebagai Yani
Liza Abdullah sebagai Puan Sri Khalida
Hafidzuddin Fazil sebagai Tan Sri Hisyam
Dilla Ahmad sebagai Zaimah
Jaja Iliyes sebagai Shira
Hafiz Nolan sebgai Airel
Ariff Aziz sebagai Mokhtar 
Anne Arifin sebagai Norlin
Adiba Yunus sebagai Liza HR
Ennie Sulastri sebagai Shima
Fad Anuar sebagai Murad

LAGU TEMA / OST LELAKI ITU PEMILIK HATIKU
Wany Hasrita - Menahan Rindu
Ronnie Husin - Dikoyak Waktu
Syamel & Zakri - Aku Cinta
Haqiem Rusli  - Tergantung Sepi

SINOPSIS LELAKI ITU PEMILIK HATIKU
Mengisahkan Luqman (Raja Afiq), seorang anak orang kaya yang cuba memikat hati gadis bernama Nurin Karmila (Puteri Aishah) setelah dicabar oleh Andrea (Julia Farhana Marin), iaitu teman wanitanya sendiri. Andrea geram dengan sikap Luqman yang seakan-akan tidak serius dalam hubungan mereka.

Bagi Luqman Hakimi yang senang disapa sebagai Luke, ini  ini merupakan peluang untuk dia melepaskan diri dari Andrea yang merupakan calon menantu pilihan orang tuanya.

Luke jatuh hati terhadap Nurin Karmila, gadis yang bekerja disebuah kedai cenderamata. Luke menyahut cabaran Andrea dengan menetapkan syarat jika dia berjaya memikat hati gadis tersebut, Andrea akan tinggalkannya sebaliknya dia perlu mengahwini Andrea seperti diaturkan oleh ibu kedua-dua pihak.

Pada mulanya, Luqman menganggap bahawa mudah sahaja baginya untuk memikat Nurin Karmila yang berasal dari kampung itu. Ternyata anggapannya itu salah. Nurin Karmila paling ‘pantang’ berkawan dengan lelaki kaya, apatah lagi bercinta dengan lelaki seperti itu.

Maka kaedah daripada rakannya, Mokhtar diguna pakai. Kaedah pertama Gold and diamond, Kaedah kedua Hugs and Kisses, Kaedah ketiga Sleep tight. Tapi syaratnya tak boleh dipraktikkan sekaligus. Kerana gelojohnya untuk menang dalam pertaruhan, Luke praktiskan terus kaedah ketiga.

Semakin Nurin Karmila membenci, semakin sayang Luqman padanya. Sayangnya, hati Nurin Karmila sudah terpaut dengan Aiman (Syazuwan Hassan), iaitu lelaki yang pernah menyelamatkan dia dari nafsu Luqman dahulu. Pada saat Luqman pasrah dengan jodoh yang tidak kesampaian, tiba-tiba takdir menyebelahinya pula.

Dapatkah Si Hot Guy memiliki hati cik adik sayang untuk dirinya selamanya?

GAMBAR PELAKON 
Lelaki Itu Pemilik Hatiku

Lelaki Itu Pemilik Hatiku