,

Maafkan Saya Cikgu (Cerekarama TV3)

May 28, 2016

Maafkan Saya Cikgu TV3

Saksikan telefilem Maafkan Saya Cikgu lakonan Zamarul Hisyam, Shera Aiyob, Benladin, Sherie Merlis dan ramai lagi. Telefilem khas untuk hari guru. Akan ditayangkan pada 28 Mei 2016 jam 9 malam di slot Cerekarama TV3.

JUDUL : MAAFKAN SAYA CIKGU
TARIKH / MASA : Sabtu,28 Mei 2016, 9.00 malam
SIARAN : Slot Cerekarama TV3
PENGARAH : Riza Baharudin
TERBITAN : Art Ornament Sdn Bhd
PELAKON : Zamarul Hisyam, Shera Aiyob, Benladin, Sherie Merlis, Putera Syazwan

SINOPSIS MAAFKAN SAYA CIKGU
Mengisahkan kehidupan susah dua beradik, Azali Azirun yang berkongsi pakaian sekolah setiap hari sehingga sering pulang awal dan datang lambat ke sekolah telah mendapat perhatian dari Cikgu Marzuki. Yun dan Zali dua anak-anak yatim kematian ayah dan tinggal bersama-sama ibu dalam keadaan kemiskinan. Zali seorang murid agak nakal dan cerdik, namun sering di rotan akibat lambat ke sekolah kerana membantu ibunya menjual nasi lemak di serata pekan. Akhirnya setelah guru displin mengekori abangnya, Yun yang berlari untuk memberikan pakaian sekolah yang dipakainya untuk adiknya, Zali ke sekolah, bersimpati apabila mendengar segala kesulitan yang dilalui selepas kematian ayah mereka dalam satu kebakaran.

F O L L O W →

You Might Also Like

8 comments

 1. Filem maafkan saya cikgu ni memang menyentuh hati saya dan the best, memang sedih dan banyak memberi pengajaran. The best la TV3. Boleh senaraikan tajuk lagu lagu yang ade dalam filem Maafkan Saya Cikgu, terima kasih.

  ReplyDelete
 2. Boleh saya tahu apa tajuk lagu tema cerita ni ?

  ReplyDelete
 3. Best cite dia.....sedih sgt3
  Mmg terbaik!!!

  ReplyDelete
 4. Ape tajuk lagu tema die... Best la

  ReplyDelete
 5. Akhir Usiaku - Hawari
  https://youtu.be/2_QUS1iwAP8

  ReplyDelete
 6. Lakonan betul2 mantap daripada semua pelakon. Hidup betul lakonan jali dan yun....sepanjang drama, saya menangis....Tahniah...drama ini brnar2 hidup.

  ReplyDelete

recent posts

Follow