Drama Anggun Mikayla

Anggun Mikayla

Nantikan drama baharu Viu Original, Anggun Mikayla diadaptasi daripada novel karya Liza Nur. Diarahkan oleh Eyra Rahman, dibintangi oleh Nabil Aqil dan Alya Iman.

Anggun Mikayla

Episod: 13
Tarikh Tayangan: April 2024
Pengarah: Eyra Rahman
Produksi: Global Station Sdn Bhd

Watak Pelakon
Nabil Aqil sebagai Idriz
Alya Iman sebagai Mikayla
Razin Qidran
Zarrin Nuqman 
Lisdawati
Amanda Tan 
Emelda Rosemila
Masniza Manan

Sinopsis Anggun Mikayla

Dia Mikayla, gadis anggun yang bukan tipikal untuk kau jumpa hari-hari. Aneh! Biarpun kepalanya dilempar batu, telinganya dihentam kata cacian dan tubuhnya disiat luka, dia masih mampu tersenyum buat dunia. Kewujudannya dinafi. Namun, Mikayla tidak ampuh membenci mereka yang membencinya.

Pertemuan Mikayla dengan Idriz dalam insiden yang tidak dijangka mencipta satu hubungan pelik. Siapa sangka hati Idriz mampu tergolek-golek pada wanita yang ditemuinya dalam versi puntianak itu.

Asif yang suka mengusik pula mulai sedar yang usikannya sudah mencambahkan rasa sayang. Namun, kemunculan lelaki dari masa silam Mikayla, Aidan yang menagih kemaafannya membuatkan Asif dan Idriz disampuk cemburu.

Keanggunan Mikayla menggetarkan tiga jiwa. Namun, obsesinya masih satu, mendapatkan secebis kasih daripada insan yang enggan mengakui kewujudannya.