,

Aku Mahu Hidup (TV9)

September 25, 2017

Aku Mahu Hidup

Saksikan telefilem Aku Mahu Hidup arahan Raja Mukhriz yang akan disiarkan di TV9 pada hari Isnin ini pukul 8.30 malam. Kisah penuh pengajaran lakonan Hanis Kamal Bakar, Eyra Hazali, Sharifah Shahora, Kodi Rasheed dan ramai lagi. 

JUDUL : AKU MAHU HIDUP 
TARIKH / MASA : Isnin, 25 September 2017, 8.30 malam
SIARAN : Skrin Di 9 (TV9)
SKRIP : Raja Azrey
PENGARAH : Raja Mukhriz
TERBITAN : Eleven Field Sdn Bhd
PELAKON : Hanis Kamal Bakar, Eyra Hazali, Fikri Fitri, Kodi Rasheed, Eizlan Yusof, Nabila Asykin, Michael Ang, Sharifah Shahora

SINOPSIS AKU MAHU HIDUP
Kisah tertumpu kepada tiga beradik iaitu Kadir, Umi and Amir yang hidup berdikari setelah kematian nenek mereka dan kisah hitam keluarga mereka yang tersimpan dihati Kadir.

Pelakon Aku Mahu Hidup
Pelakon telemovie Aku Mahu Hidup

F O L L O W →

You Might Also Like

3 comments

  1. Aku mahu hidup

    Cite ni mantap

    ReplyDelete
  2. Telah menonton. Saya bagi 7.5/10. Jalan cerita sangat baik. Harap original. Membuatkan saya yang jarang menonton drama/telefilem melayu terpaku di hadapan tv. Saya rasa lakonan "Amir" paling baik dan lebih hidup. Tiada babak dalam penjara mahupun balai polis. Garapan, cinematography perlu di tambah nilai agar lebih menarik. Ending agak tergantung. Apa terjadi kepada watak-watak utama, adakah masih hidup? Kecewa sedikit sebenarnya. Apapun tahniah kerana menerbitkan cerita yang menarik seperti ini. Tahniah semua.

    ReplyDelete

recent posts

Follow