Drama Jasmine (TV3)

Jasmine TV3

Drama bersiri 'Jasmine' arahan Feroz Kadir bakal disiarkan di slot Zehra TV3. Nelydia Senrose memegang watak utama sebagai Jasmine. Turut dibintangi oleh Aqasha, Gambit Saifullah, Afifah Nasir, Puteri Aisyah dan ramai lagi. Drama sebanyak 13 episod itu menyusul selepas tamatnya drama Married Tapi Benci. Bersiaran mulai 30 March 2016, pada setiap hari Rabu hingga Jumaat jam 9.00 malam di TV3.

JUDUL : JASMINE
EPISOD : 13 episodes
TARIKH TAYANGAN : 30 March 2016
HARI / MASA : Rabu-Jumaat, 9 malam
SIARAN : Slot Zehra TV3
PENGARAH : Feroz Kadir
TERBITAN : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Nelydia Senrose, Aqasha, Gambit Saifull, Puteri Aisyah, Aedy Ashraf, Shakilla Khoriri, Aleza Shadan, Afifah Nasir, Zarynn Min, Adam Mika, Rahim Jailani, Zila Bakarin, Khaty Azian, Zalfa Zin

WATAK PELAKON
Nelydia Senrose sebagai Jasmine
Aqasha sebagai Khalif
Gambit Saifullah sebagai Ryan
Afifah Nasir sebagai Tina
Puteri Aisyah sebagai Irish
Aedy Ashraf sebagai Kpeng
Shakilla Khoriri sebagai Opie
Aleza Shadan sebagai Datin Mastura
Adam Mika sebagai Adam
Khaty Azian sebagai Hajah Kalsom
Zalfa Zin sebagai Habibah

LAGU TEMA / OST JASMINE TV3
Lagu : Sejati
Artis : Faizal Tahir
Lirik : Link

SINOPSIS JASMINE TV3
Jasmine dan Ryan merupakan pasangan kekasih yang sukar untuk dipisahkan. Tina yang cemburu setiap kali melihat kemesraan Ryan dan Jasmine di kolej cuba untuk memisahkan mereka. Tapi semuanya berubah apabila Jasmine mendapati dia hamil dan Ryan pula enggan bertanggungjawab. Memburukkan lagi keadaan, keluarga Jasmine mahu dia menggugurkan kandungan bayi itu. Jasmine kemudian memutuskan untuk pergi ke Australia dan membesarkan anaknya sendirian. Tina mengambil peluang tersebut untuk mendekati Ryan. Walau bagaimanapun, Ryan mula rasa rindu pada Jasmine dan berjanji untuk berubah menjadi lebih baik. Pada masa yang sama, Jasmine bertemu dengan Khalif dan jatuh cinta padanya. Siapakah pilihan Jasmine?

GAMBAR PELAKON

Jasmine TV3

Jasmine Zehra TV3
Pelakon drama Jasmine untuk slot Zehra TV3

Pelakon Jasmine TV3
Pelakon drama Jasmine TV3