Drama Cik Cinderella dan Encik Tengku (TV3)

Cik Cinderella dan Encik Tengku

Drama terbaharu adaptasi novel Cik Cinderella dan Encik Tengku karya Airisz akan datang di slot Lestary TV3. Drama terbitan Orangtree Productions Sdn Bhd ini diarahkan oleh Eoon Shuhaini. Mempertaruhkan gadingan Shukri Yahaya dan Zahirah Macwilson sebagai pelakon utama. Turut dibintangi oleh Shah Iskandar, Puteri Aishah, Datuk Eizlan Yusoff, Aida Khalida dan ramai lagi. Bersiaran mulai 16 Disember ini, pada setiap hari Rabu dan Khamis, jam 9 malam di TV3.

JUDUL : CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU
EPISOD : 13 episod
TARIKH / MASA : 16 Disember 2016 (Rabu & Khamis, 9.00 malam)
SIARAN : Slot Lestary TV3
NOVELIS: Airisz
PENGARAH : Eoon Shuhaini
TERBITAN : Orangtree Productions Sdn Bhd
PELAKON : Zahirah Macwilson, Shukri Yahaya, Shah Iskandar, Puteri Aishah, Dato' Eizlan Yusof , Aleeza Shadan, Aida Khaleeda, Sherry Al Hadad, Zulin Aziz, Raja Ema, Aida Khalida

WATAK PELAKON
Zahirah Macwilson sebagai Puteri Nuraisha
Shukri Yahaya sebagai Tengku Daniel
Shah Iskandar sebagai Ashraf
Puteri Aishah sebagai Sha
Dato' Eizlan Yusof sebagai En Megat
Aleeza Shadan sebagai Pn Noraini
Aida Khaleeda sebagai Umi
Sherry Al Hadad sebagai Kak Tim
Zulin Aziz sebagai Jee
Raja Ema sebagai Puan Mahani

LAGU TEMA / OST CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU

Tajuk Lagu : Irama Kita
Penyanyi : Ippo Hafiz

Tajuk Lagu : Hey ! Kau
Penyanyi : Sandra

SINOPSIS CIK CINDERELLA DAN ENCIK TENGKU
Mengisahkan Puteri Nuraisha yang kehidupannya bersama keluarga yang seakan meminggirkannya, Puteri mempunyai seorg ibu tiri dan kakak tiri, Puteri sering terasa terpinggir akan layanan ayahnya yangg sering melebihkan kakak tirinya iaitu Sha, Puteri mempunyai seorang kekasih yang bernama Ashraf, seorang lelaki yang sering mengharapkan wang perempuan, kehidupan Ashraf yang sering dilimpahkan wang oleh keluarganya sendiri, perasaan Puteri terhadap Ashraf semakin pudar tatkala Asrah yang sering meminjam wangnya tanpa membayar semula, semakin hari sikap Ashraf semakin membuatkan Puteri semakin bosan, perkenalan Puteri dengan Daniel yang dikatakan mempunyai raut wajah yang elok membuatkannya semakin jauh hati dengan Ashraf, sedikit demi sedikit Puteri telah jatuh cinta terhadap Daniel dalam diam, dengan sikap Daniel yg sgt menyenangkan membuatkan Puteri semakin berbunga-bunga terhadap Daniel, tp dlm itu Puteri dlm dilemma utk mengahwini Ashraf, Puteri terperangkap antara cintanya terhadap Daniel dan perkahwinan tanpa rasanya dengan Ashraf kerana amanat arwah ibunya, segala perancangan perkahwinannya bersama Ashraf telah dirancang dengan rapi oleh ibu tirinya, pelbagai persiapan telah diatur, dalam masa yang sama tanpa diketahui oleh Puteri, kakak tirinya iaitu Sha telah menjalinkan hubungan cinta dengan Ashraf, Shad dan Ashraf telah lama menjalinkan hubungan cinta tanpa diketahui oleh sesiapa, sungguh bijak mereka merahsiakannya, segala perilaku Puteri sering dipantau oleh Sha akibat rasa cemburunya andai Puteri berjumpa dgn Ashraf, pertelingkahan sering terjadi antara mereka, segala yang dirahsiakan oleh Sha dan Ashraf selama ini terbongkar dengan kejadian yang sangat mengaibkan, segala perncangan perkahwinan Puteri dan Ashraf terganggu dek kerana Puteri tidak ingin meneruskannya lagi, konflik terjadi tatkala persiapan telah direncanakan dengan bajet yang melampau, kerana peristiwa yang memalukan itu semuanya menjadi kucar kacir sehingga Sha sanggup menjatuhkan maruahnya sebagai seorang perempuan demi cintanya terhadap Ashraf, saat genting inilah Daniel terus bersama Puteri, apakah yang terjadi seterusnya? Apakah Puteri akan bersama dengan Ashraf walaupun peristiwa yang memalukan itu telah terjadi demi sebuah amanat seorang ibu? Atau Puteri mengenepikan amanat itu dengan memilih Daniel? Apa pula yang akan terjadi kepada kakak tirinya Sha? 

GAMBAR PELAKON

Cik Cinderella dan Encik Tengku tv3
Puteri Nuraisha dan Tengku Daniel
drama Cik Cinderella dan Encik Tengku
Pelakon drama Cik Cinderella dan Engku Tengku
Cik Cinderella dan Encik Tengku 2015
Ashraf dan Sha

Cik Cinderella dan Encik Tengku Kahwin
Cik Cinderella dan Encik Tengku
Pelakon Cik Cinderella dan Encik Tengku
antara pelakon lain