Filem MagiK

MagiK

Filem terbaharu terbitan 42nd Pictures Sdn Bhd, MagiK akan ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 30 November 2023. Filem magiK bergenre drama, keluarga dan fantasi adalah arahan Yasu Tanaka yang berasal dari Jepun. Menampilkan barisan pelakon-pelakon hebat seperti Beto Kusyairy, Nadia Aqilah, Nam Ron, Ruminah Sidek, Roy Azman, Kamarul Eqifshah dan bintang cilik, Qisya Hairulzain.

MagiK

Tarikh Tayangan: 30 November 2023
Penulis Skrip: Yasu Tanaka
Pengarah: Yasu Tanaka
Produksi: 42nd Pictures Sdn Bhd
Pelakon: Beto Kusyairy, Nadia Aqilah, Qisya Hairulzain, Nam Ron, Ruminah Sidek, Roy Azman, Kamarul Eqifshah, Qisya Hairulzain

Sinopsis MagiK

Memaparkan Kit, gadis pekak berusia 7 tahun yang tinggal di sebuah perkampungan yang terkenal dengan kelip-kelip. Ibu bapanya bergelut dengan masalah kewangan kerana bapanya yang bekerja sebagai pendayung yang membawa pelancong melihat kelip-kelip.

Ibu mahu Kit belajar bahasa isyarat dan pergi ke sekolah, namun, Kit tidak berani untuk berkomunikasi dengan orang ramai kerana dia lebih cenderung untuk hidup dalam dunianya yang dikelilingi alam semula jadi.

Namun, semuanya mula berubah apabila Kit bertemu dengan seekor kelip-kelip yang seolah-olah berkomunikasi dengannya, berkelip dan terbang dengan cara tertentu.