Drama Wanita Milik Tuan Putra (TV3)

Wanita Milik Tuan Putra

Nantikan drama adaptasi novel Wanita Milik Tuan Putra karya Aunie Ayunie menemukan pelakon utama Hisyam Hamid, Intan Najuwa dan Sherry Ibrahim. Drama bersiri 28 episod terbitan Orangetree Production, diarahkan oleh Shuhaimi Zulkefli. Wanita Milik Tuan Putra akan ditayangkan di slot Akasia TV3 bermula 21 Oktober 2022, setiap Isnin hingga Jumaat pukul 7 malam.

Wanita Milik Tuan Putra

Episod: 28
Tarikh Tayangan: 21 Oktober 2022
Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 7:00 malam 
Rangkaian: Akasia TV3
Penulis Novel: Aunie Ayunie
Penulis Skrip: Amin Shakib, Amar Amir, IB Nawawi, Azmy Ariff, Azril Hamzah
Pengarah: Shuhaimi Zulkefli
Produksi: Orangetree Production Sdn Bhd
Lagu Tema: Marsha Milan - Kembali Terang

Watak Pelakon
Intan Najuwa sebagai Bunga Zinnirah
Hisyam Hamid sebagai Tuan Putra Anaqi
Sherry Ibrahim sebagai Tengku Tania
Natasya Mahyan sebagai Eva
Wafariena sebagai Airis
Syazuwan Hassan sebagai Emir
Hafidz Roshdi sebagai Asmara
Badrul Muhayat sebagai Dato Azka
Kuza sebagai Datin Luna
Kathy Azian sebagai Pn Sri Ainon
Enot sebagai Zuridah
Eddy Effrimz sebagai Malik
Aznah Hamid sebagai Mak Jah
Azman Jantan sebagai Pak Jais
Kay Maria sebagai Makngah
Draman Md sebagai Pakngah
Ieka Zulkifli sebagai Rina
Farah Wahida sebagai Shiela
Ramli Saleh sebagai Ramli

Sinopsis Wanita Milik Tuan Putra

Menentukan bahawa sesuatu perjumpaan itu sekadar pertemuan atau satu suratan amat menyulitkan. Dengan kemunculan Bunga Zinnirah, dapatkah Tuan Putra Anaqi mengubah nasib dirinya setelah pemergian isterinya sekian lama?

Bunga (Intan Najuwa) dihalau keluar oleh bapa angkatnya, Dato’ Azka apabila mendapati Bunga bersama lelaki lain di dalam bilik! Bunga tiada tempat untuk berteduh. Namun, dengan bantuan Tuan Putra (Hisyam Hamid), Bunga dapat menumpang di rumahnya bersama pembantu rumah iaitu, Mak Jah dan Pak Jais.

Insiden yang berlaku kepada Bunga membuatkan Putra berasa simpati membuat dirinya akur untuk berkahwin dengan Bunga atas desakan Dato’ Azka. Di mana ada cinta, di situ ada benci. Tania (Sherry Ibrahim), kakak tiri kepada Putra tidak merestui perkahwinan mereka kerana sudah lama menyimpan perasaan terhadap Putra.

Lama kelamaan, hubungan mereka semakin erat dan Putra mula menyedari bahawa cintanya terhadap Bunga semakin mekar. Adakah sesuatu bakal mengancam hubungan mereka? Atau cinta mereka dapat dipertahankan hingga akhir hayat?

Sinopsis Novel Wanita Milik Tuan Putra

Cinta, benarkah membawa bahagia? Benar, tapi harus ada derita dan air mata. Hot and spicy, gelaran yang tepat untuk Tuan Putra Anaqi. Pendek kata, dia adalah guy yang sempurna. Pertemuan demi pertemuan dengan Bunga Zinnirah, meyakinkan Putra bahawa itu bukanlah satu kebetulan, tapi satu suratan yang indah.

"Cinta bukan tentang apa yang kita lihat, tapi cinta adalah tentang apa yang kita rasa." - PUTRA

Bunga Zinnirah tidak menolak ikatan suci dengan Putra. baginya, Putra bagaikan malaikat pelindung yang menyelamatkannya. Dia hilang segala-galanya kerana menjunjung sebuah kejujuran. Putra hadir di saat dia hampir tersungkur melawan luka.

"You adalah pemandangan yang indah dan I harus menikmatinya." - BUNGA

Di sebalik sebaris nama Tuan Putra Anaqi, tersimpan seribu rahsia. Bila rahsia terbongkar, Bunga merasakan dia sudah tersesat jauh dalam kehidupan lelaki itu. Sangkanya, dia akan menjadi Wanita Milik Tuan Putra selama-lamanya.

Namun, dendam kelmarin meretakkan mahligai yang dibina. Takdir yang menemukan mereka dan takdir juga yang memisahkan mereka. Masihkah ada peluang untuk Putra dan Bunga membetulkan segala-galanya? Sedangkan masih banyak yang belum terluah.

"You are really a beast, Tuan Putra." - BUNGA

"I am a beast. I tak layak untuk you." - PUTRA

Ada cinta, ada benci. Ada suka, ada duka. Hati mula keliru dan cinta mereka jadi taruhan. Memperjuangkan sedih dan indah pada waktu yang sama amat melelahkan. Bila tersedar, cinta itu sudah pun sirna ditelan waktu. Pulanglah cinta, Kerana rindu akan sentiasa menjemputmu.

Wanita Milik Tuan Putra