Kita Merdeka (TV3)

Kita Merdeka

Saksikan telefilem 'Kita Merdeka' memaparkan cabaran berhadapan dengan wabak Covid-19, disiarkan pada Sabtu, 29 Ogos pukul 10 malam di TV3.

JUDUL : KITA MERDEKA
WAKTU SIARAN : Sabtu, 29 Ogos 2020, 10:00 malam  
SIARAN TV : Slot Cerekarama TV3
PENGARAH : Faizul A Rashid
PRODUKSI : Country & Universal Sdn Bhd
PELAKON : Azlee Khairi, Elisya Sandha, Fadlan Hazim, Amy Mastura, Riezman Khuzaimi, Rahim Omar, Shiela Mambo, Wilma Muhammad, Keith Foo, Izzendr

SINOPSIS KITA MERDEKA
Kita Merdeka merupakan telefilem tanda penghargaan buat petugas barisan hadapan di negara ini termasuklah mereka yang bekerja dalam perkhidmatan dan produk penting. Luq dinaikkan pangkat dari seorang penyelia kepada pengurus pasaran AEON. Dalam kegembiraan untuk meraikan kejayaan ini bersama ahli keluarganya, hasrat Luq untuk pulang ke kampung terbatas apabila kerajaan Malaysia mengumumkan PKP untuk menangani penularan wabak Covid-19. Luq yang masih dalam tempoh membiasakan diri dengan tugasan baharunya berdepan dengan pelbagai cabaran yang tidak diduga kerana Pasaraya AEON tidak terkecuali dengan industri keperluan. Selain memastikan keperluan barangan asas cukup, Luq juga perlu menyakinkan pekerja-pekerja supaya tidak panik dan kekal selamat untuk berurusan dengan pelanggan.