Syawal Mencari Cinta (TV3)

Syawal Mencari Cinta

Ulangsiar telefilem Syawal Mencari Cinta lakonan Iedil Putra, Nadiya Nisa dan Daiyan Trisha pada Sabtu, 13 Jun pukul 9 malam di TV3.

JUDUL : SYAWAL MENCARI CINTA
CERITA ASAL : Faliq Sharif, Megat Shahrizal
PENULIS SKRIP : Hadi Mohd Nor
PENGARAH : Megat Sharizal
PRODUKSI : Playground Productions & Hyper Pictures
PELAKON : Iedil Putra (Syawal), Nadiya Nisaa (Erra), Ungku Hariz (Hadi), Fauzuly Hamdan (Pedot), Sabrina Hassan (Anis), Budi Citawan (Mila), Daiyan Trisha (Tasha)

SINOPSIS SYAWAL MENCARI CINTA
Pada pagi Raya, Syawal melepak bersama rakannya dan mereka tidak menunaikan solat sunat Hari Raya. Setelah selesai solat sunat Hari Raya, dia ternampak seorang gadis yang tidak pernah dilihatnya di kampung sebelum ini. Syawal terus berkesimpulan bahawa dia telah menemui cinta sejati. Dia telah mengunjung setiap rumah di kampung untuk menjejaki gadis tersebut. Selepas sekian lama mencari tanpa membuahkan hasil, Syawal terus mengumumkan kepada seluruh kampung bahawa dia akan melaksanakan rumah terbuka untuk hari raya dan semua orang dijemput hadir ke rumahnya. Namun demikian, setelah selesai rumah terbukanya, gadis yang dicari-cari Syawal masih tidak kelihatan. Dia kecewa lalu berputus asa. Tanpa sedar, gadis yang dijejaki selama ini adalah Cinta, sepupunya sendiri.

Pelakon Syawal Mencari Cinta