,

Drama Chandelier (Astro Ria)

January 14, 2020

Chandelier

Nantikan drama adaptasi novel 'Chandelier' karya Acik Lana di slot MegaDrama, Astro Ria. Dibintangi oleh Ben Amir, Mimi Lana dan Norman Hakim. Drama arahan Michael Ang. Akan ditayangkan pada bulan Februari nanti.

JUDUL : CHANDELIER
EPISOD : 24 episod
TARIKH TAYANGAN : Februari 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam  
SIARAN TV : Slot MegaDrama (Astro Ria & Ria HD)
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis, Bikash Nur Idris, Dayang Kartinah Said
PENGARAH : Michael Ang
PRODUKSI : Juita Viden Sdn Bhd
PELAKON : Ben Amir, Mimi Lana, Norman Hakim , Shasha Abedul, Nadya Syahera, Alif Muhaimin, Diana Dee, Aisar Khaled, Nynaa Harizal , Sharifah Shahora, Laila Nasir

WATAK PELAKON 
Ben Amir sebagai Kaef
Mimi Lana sebagai Keisha
Norman Hakim sebagai Dato Emran
Shasha Abedul sebagai Syuhada
Nynaa Harizal sebagai Khalida
Nadya Syahera sebagai Ajwa
Aisar Khaled sebagai Iskandar

SINOPSIS CHANDELIER
Keisha Edlina digelar gold digger kerana berbekalkan wajah pan-Asia dan tubuh yang sempurna dia menggoda lelaki kaya dan peras harta mereka habis-habisan. Kemudian dia mencari lelaki lain yang jauh lebih kaya pula.

Hubungan selama dua tahun bersama Datuk Eusoff tidak menjadi, dan dia berpaling pula kepada Tan Sri Emran. Belum sempat mencapai angan-angan, satu insiden ngeri telah menimpa Keisha Edlina. Kiesha diserang sehingga berlakunya kecacatan dimukanya. Dia berputus asa untuk meneruskan hidup, namun kemunculan Kaef mengubah haluannya.

Hatinya terpikat dengan keikhlasan lelaki itu walaupun Kaef tidak punya banyak harta atau kemewahan. Sedang indah menikmati hidup penuh bahagia di sisi Kaef, ujian dan dugaan hadir membuatkan Keisha Edlina terpaksa berkorban. 

Kaef disaman dalam perniagaanya dan Keisha meminta pertolongan dari Tan Sri Emran. Syarat memaksa dirinya meninggalkan Kaef dan berkahwin dengan Tan Sri Emran.

Pelakon Chandelier
Pelakon drama Chandelier

F O L L O W →

You Might Also Like

0 comments

recent posts

Facebook

Follow