Drama Cindai (TV3)

Cindai tv3

Drama terbaharu terbitan JS Pictures bertajuk Cindai bakal menampilkan gandingan Ayda Jebat dan Syazuwan Hassan. Drama bersiri 15 episod arahan Azman Yahya. Bakal menemui penonton bermula 23 Disember, setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di slot Samarinda TV3.

JUDUL : CINDAI
EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 23 Disember 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
IDEA ASAK : Sari Hermawati
PENULIS SKRIP : Markoto Kobota & Chinta Nadeesha
PENGARAH : JS Pictures Sdn Bhd
PRODUKSI : Azman Yahya
PELAKON : Ayda Jebat, Syazuwan Hassan, Nazim Othman, Raysha Rizrose, Fatin Afeefa, Catriona Brian Ross, Niezam Zaidi, Haeriyanto Hassan, Ainina Ahmad, Mas Khan, Annie Mosha, Ameerul Asraf, Munah Bella, Zalfazin, Ku Zara Eryna

WATAK PELAKON
Ayda Jebat sebagai Cindai / Reihana
Syazuwan Hassan sebagai Iskandar
Nazim Othman sebagai Amir
Raysha Rizrose sebagai Yasmin
Catriona Brian Ross sebagai Dato Seri Kalsom
Niezam Zaidi sebagai Haniff
Haeriyanto Hassan sebagai Rudy
Ainina Ahmad sebagai Najua
Annie Mosha sebagai Salmah
Ameerul Asyraf sebagai Muhammmad
Zalfa Zin sebagai Azizah

SINOPSIS CINDAI 
Kisah tentang kehidupan seorang gadis yang menghidapi bipolar disorder bernama Cindai, dia juga seorang gelandangan kerana tidak mempunyai saudara yang boleh di tumpang. Namun disisinya sentiasa ditemani dan dijaga oleh seorang insan bernama Amir. Amir setia bersama Cindai dan sentiasa berada di sisi Cindai di saat susah dan senang.

Cindai Reihana membesar di rumah anak yatim setelah kematian kedua ibu bapanya. Dia juga mempunyai kecacatan di mata yang menyebabkan dirinya sering disisihkan dan dibuli oleh rakan-rakan. Cindai membesar menjadi seorang pemberontak. Sehinggalah dia berjumpa dengan Iskandar, satu-satunya insan yang melayannya dengan baik. Dia mula jatuh hati. Namun, Cindai kecewa apabila mendapat tahu Iskandar sudah berkahwin. Dia kemudiannya tekad hendak memisahkan Iskandar dan Yasmin agar dia dapat memiliki cinta Iskandar.

Cindai tv3

Pelakon Cindai tv3
Pelakon drama Cindai