Telefilem Haloba (ntv7)

Haloba ntv7

Saksikan telefilem Haloba arahan Khir Rahman yang menampilkan gadingan Kamal Adli, Tasha Shilla dan Mona Allen pada Ahad, 1 Disember pukul 9:30 malam di ntv7. 

JUDUL : HALOBA
WAKTU SIARAN : Ahad, 1 Disember 2018, 9:30 malam
SIARAN TV : Slot Luna (ntv7)
PENGARAH : Khir Rahman
PRODUKSI : Arie Zaharie Production
PELAKON : Kamal Adli, Tasha Shilla, Mona Allen, Redza Hasbi, Ezany Nizariff, Meor Mohd Arif

SINOPSIS HALOBA 
Mikael dan isterinya  Ayu hidup dalam kesederhanaan. Mikael yang bertemu dengan kawan lama dam mereka rancak menceritakan tentang kemewahan masing-masing. Mikael mula memikirkan tentang cara untuk mengubah hidup mereka sekeluarga. Suatu hari semasa pulang dari tempat kerja, Mikael kemalangan dan keretanya telah bergesel dengan sebuah kereta mewah. Pemandu kereta itu memperkenalkan dirinya sebagai Edy. Mikael binggung memikirkan cara untuk membayar ganti rugi kepada Edy. Akhirmya Mikael bercakap jujur tentang masalah kesempitan wang nya. Edy menawarkan diri untuk membantu dengan mengajak Mikael menjalankan business bersamanya.

Semenjak dari itu, kehidupan Mikael mula berubah. Mereka mula merasa hidup senang. Mikael merahsiakan pekerjaan nya ini dari Ayu. Ayu mula syak sesuatu dan mengupah orang upahan untuk mengintip aktiviti Miakel. Akhirnya Ayu tahu tentang penglibatan Mikael dalam pelaburan haram. Demi menyelamatkan suaminya, Ayu menghubungi polis untuk menghentikan aktiviti ini kerana Ayu tidak mahu bersubahat dengan penjenayah. Ayu kesal dengan tindakan bodoh Mikael yang sanggup melakukan kerja haram semata mata mahu hidup  dalam serba kemewahan tanpa memikir baik buruk pekerjaan itu.

Pelakon haloba ntv7
Pelakon telemovie Haloba