Liar The Series Malaysia

Liar The Series

Nantikan drama premium Astro Originals, Liar The Series diadaptasi daripada siri BBC yang telah diberikan sedikit pengubahsuaian untuk mengikut acuan adat dan budaya Malaysia. Siri versi Malaysia ini diarahkan oleh Jason Chong dan Imri Nasution, membariskan pelakon seperti Tiz Zaqyah, Tony Eusoff, Nadiya Nisaa, Nas-T, Farah Ahmad dan ramai lagi.

Liar The Series

Episod: 12
Tarikh Tayangan: 2022/2023
Rangkaian: Astro
Penulis Skrip: Jason Chong, Imri Nasution
Pengarah: Jason Chong & Imri Nasution
Produksi: Double Vision Sdn Bhd
Pelakon: Tiz Zaqyah, Tony Eusoff, Nadiya Nisaa, Ezzaty Abdullah, Wan Raja, Nas-T, Nazrief Nazri, Haridhass, Chai Zi, Farah Ahmad, Aniq Suhair, Atilia Haron, Datuk Jalaludin Hassan, Raja Azmi, Aidan Razeen, Nawal Sarah

Watak Pelakon
Tiz Zaqyah sebagai Lara
Tony Eusoff sebagai Aiman
Nadiya Nisaa sebagai Nadiya
Ezzaty Abdullah sebagai Kathy
Wan Raja sebagai Fariz
Nazrief Nazri sebagai Taufik
Datuk Jalaludin Hassan sebagai Sulaiman
Farah Ahmad sebagai Dian / Jehan
Aniq Suhair sebagai Noah
Atilia Haron sebagai Inspektor Rita

Sinopsis Liar The Series

Lara Sulaiman, seorang guru yang bijak dan berdedikasi. Dia baru bercerai dengan suaminya dan bersetuju untuk keluar bertemu janji dengan seorang pakar bedah yang baru kematian isteri, Aiman Yusuf. Namun, selepas bertemu, mereka berdua mempunyai cerita berbeza daripada pengalaman temu janji mereka. 

Lara menuduh Aiman merogolnya, manakala Aiman menegaskan bahawa dia membantu Lara yang tidak sihat untuk pulang dengan selamat. Siapa yang bercakap benar? ‘Liar’ menyaksikan penipuan yang boleh memusnahkan kehidupan Lara dan Aiman, serta rakan-rakan mahupun keluarga mereka apabila rahsia dan pembohongan terbongkar.