Drama Anak Beranak Abe Yie (TV3)

Anak Beranak Abe Yie

Nantikan drama komedi 'Anak Beranak Abe Yie' terbitan Zamriez Golden Pictures akan menemui penonton di slot Sakura TV3 mulai 16 Ogos ini, setiap Isnin hingga Khamis pukul 6:00 petang.

Anak Beranak Abe Yie

Episod: 20
Tarikh Tayangan: 16 Ogos 2022
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 6:00 petang
Rangkaian: TV3 slot Sakura
Penulis Skrip: MF Kencana
Pengarah: Mohd Fazli Yahya (Pali Yahya)
Produksi: Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd
Pelakon: Aiman Tino, Azlee Senario, Jasmin Hamid, Wan Sharmila, Puteri Sarah Liyana, Wanns Ahmad, Aidil Aziz, Aidit Noh, Aiman Badrul, Qhaira Imani, Rozie Othman, Pok Mudo Seri

Watak Pelakon
Azlee Senario sebagai Abe Yie
Jasmin Hamid sebagai Che Yah
Aiman Tino sebagai Muluk
Aidil Aziz sebagai Sam
Puteri Sarah Liyana sebagai Shima
Wan Sharmila sebagai Ann
Aidit Noh sebagai Adi
Shazia Rozaini sebagai Maslina
Qhaira Imani sebagai Aqila

Sinopsis Anak Beranak Abe Yie

Kerajaan akhirnya mengumumkan SOP baharu berhubung Covid yang membolehkan penduduk merentas negara dan beberapa negara Eropah. Daripada melawat ibu bapa mereka, mereka memutuskan untuk pergi melancong. Sehingga satu hari, kerajaan memutuskan untuk mengukuhkan lagi SOP kerana jumlah kes kembali meningkat. Sam dan Ann menyesali keputusan mereka, dan memutuskan untuk pulang ke Kampung mereka tanpa mengira sebarang sekatan yang diberikan oleh kerajaan. Che Yah gembira apabila dua orang anaknya dapat kembali walaupun Abe Yie dan Muluk langsung tidak bersetuju dengan tindakan mereka. Apabila Sam dan Ann pulang ke rumah mereka, mereka disahkan positif Covid dan ini telah menimbulkan kekecohan di kampung mereka. Kampung mereka dianggap sebagai "Zon Merah" kerana kebanyakan kes datang dari sana. Dan orang ramai mula mengutuk keluarga Abe Yie mengenai perkara ini.