Drama Kanvas (TV2)

Kanvas tv2

Saksikan siri thriller romantik bertajuk 'Kanvas' adaptasi novel karya Ayumi Syafiqah lakonan Adam Lee, Ruhainies, Ika Nabella dan Eizlan Yusof bakal bersiaran pada 3 Ogos 2021, setiap hari Isnin hingga Sabtu pukul 8.00 malam di TV2.

JUDUL : KANVAS
EPISOD : 26
TARIKH : 3 Ogos - 1 September 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Sabtu, 8:00 malam
SIARAN TV : TV2 (RTM)
SKRIP : Sofia J. Rhyland
PENULIS NOVEL : Ayumi Syafiqah
PENGARAH : Amirul Fadhli
PRODUKSI : Nusantara Seni Karya Sdn Bhd
PELAKON : Adam Lee, Ruhainies, Ika Nabella, Dato Sri Eizlan Yusof, Emelda Rosemila, Yuna Rahim

WATAK PELAKON
Adam Lee sebagai Ed
Ruhainies sebagai Kara
Eizlan Yusof sebagai Rahman
Ika Nabella sebagai Lisa
Yuna Rahim sebagai Zea
Emelda Rosemila sebagai Maria

SINOPSIS KANVAS
Bagi Ed, melukis adalah jiwanya. Cuma lukisannya bukan lukisan biasa-biasa. Lukisan dia 'hidup' hingga menyebabkan orang sekeliling takut dengannya. Ed tidak ambil kisah dengan pandangan orang lain asalkan hidup dia tenang. Tapi, apabila salah satu lukisannya tiba-tiba jadi nyata, ketenangannya mula berkocak.

Bagi Kara, hidupnya bahagia bersama ayah yang penyayang dan teman lelaki idaman ramai. Namun, segalanya musnah kerana sebuah tragedi. Tragedi yang buat dunia Kara dan Ed bertembung.

Bersama, mereka mula mencari jawapan kepada setiap misteri dan persoalan. Persoalan yang tiada sesiapa tahu jawapannya dan misteri yang tiada sesiapa pun pasti penyelesainnya.

Tiada sesiapa, kecuali kanvas lukisan Ed.

Episod 01
Ed, Lisa, Kara dan Alzam merupakan pelajar di sebuah universiti. Personaliti Ed yang agak pelik dan misteri membuatkan Lisa dan Kara tidak sukakannya. Ed gemar melukis terutamanya lukisan komik dan sering menyendiri untuk mencari ilham.