Filem Kerana Korona

Kerana Korona

JUDUL : KERANA KORONA
TARIKH TAYANGAN : 21 Januari 2021 - 21 April 2021
SIARAN TV : Astro First (saluran 480)
PENULIS SKRIP : Natasha Azlan, Shemad Al-Jufri, Zaim Zakki
PENGARAH : Kabir Bhatia
PRODUKSI : Astro Shaw Sdn Bhd, Wildsnapper
PELAKON : Rita Rudaini, Rashidi Ishak, Ummi Nazeera, Shasha Abedul, Dato’ Jalaludin Hassan, Fatimah Abu Bakar, Idan Aedan, Umar Shakur, Anwaar Beg Moghal

WATAK PELAKON
Rashidi Ishak sebagai Razman
Rita Rudaini sebagai Zati
Umar Shakur sebagai Bob
Ummi Nazeera sebagai Dr Janna
Idan Aedan sebagai Harun
Shasha Abedul sebagai Maya
Fatimah Abu Bakar sebagai Leila
Dato’ Jalaludin Hassan sebagai Leman 
Anwaar Beg Moghal sebagai Arman

SINOPSIS KERANA KORONA
Mengisahkan tiga cerita yang mempunyai pertalian di mana Zati tidak bahagia bersama Razman. Meskipun suaminya sentiasa berada di rumah, namun mereka semakin menjauh.

Manakala, anak mereka Harun yang mempunyai cita-cita sebagai juru foto, namun impiannya dipandang rendah oleh Zati dan Razman. Bosan kerana melihat ibu bapanya sering bertengkar, Harun mula keluar secara sembunyi ketika PKP bersama Maya.

Manakala, adiknya Bob berusaha menyediakan aktiviti di rumah untuk Zati dan Razman agar mereka berbaik. Kisah kedua menyaksikan tentang seorang doktor bernama Janna yang berdepan dengan dilema tanggungjawab dan pendirian.

Manakala, kisah ketiga mengenai warga emas, Leman yang keras kepala dan abaikan prosedur operasi standard (SOP) sehingga merisaukan jirannya Leila. Sementara itu, Leila hidup kesunyian dan tidak berhubung dengan anaknya, Razman.