Drama The Maid (Astro Ria)

The Maid

Saksikan drama 'The Maid' membawakan kisah suami berpoligami empat isteri dan diberikan pembantu rumah setiap seorang. Drama genre komedi thriller, diarahkan oleh Helmi Yusof. Akan mula ditayangkan pada 6 Januari 2021, setiap hari Rabu, jam 9.00 malam di Astro Ria (saluran 104).

JUDUL : THE MAID
EPISOD : 12
TARIKH TAYANGAN : 6 Januari 2021
WAKTU SIARAN : Rabu, 9:30 malam
SIARAN TV : Astro Ria & Ria HD
PENGARAH : Helmi Yusof
PRODUKSI : Juita Viden
PELAKON : Norman Hakim, Sherry Al Hadad, Mira Filzah, Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Siti Khadijah Halim, Zarina Zainoordin, Isha Norsham, Nadya Syahera, Ieda Moin

WATAK PELAKON
Norman Hakim sebagai Jayden
Sherry Alhadad sebagai Suhana
Mira Filzah sebagai Elisa
Eina Azman sebagai Nadia
Ezzaty Abdullah sebagai Fika
Siti Khadijah Halim sebagai Citra
Zarina Zainoordin sebagai Yana
Isha Norsham sebagai Ratu
Nadya Syahera sebagai Juju
Ieda Moin sebagai Kak Mel
Nabil Aqil sebagai Remy
Andy Teh sebagai Bahar
Fad Anuar sebagai Jamal Badri

SINOPSIS THE MAID
Mengisahkan tentang kehidupan Jay bersama empat orang isterinya iaitu Suhana, Nadia, Fika dan Elisa yang mula jadi popular setelah Jay mengabadikan kisahnya dalam berpoligami menerusi sebuah novel bertajuk Mr Payung Emas. Pada luaran, kehidupan mereka nampak bahagia namun hakikatnya, Suhana, Nadia, Fika dan Elisa saling membenci. Hanya pembantu rumah masing-masing yang mengetahui kisah mereka. 

Konflik terjadi apabila isteri keempat, Elisa telah terbunuh ketika perjumpaan keluarga. Oleh kerana semua ahli keluarga berada di tempat kejadian, mereka adalah suspek utama pembunuhan. Jadi mula timbul persoalan tentang, siapa pembunuh sebenar Elisa dan mengapa pembunuhan itu berlaku. 

Penyiasatan bermula dan rahsia demi rahsia milik isteri-isteri Jay telah dibongkar. Situasi menjadi lebih misteri apabila Citra muncul sebagai pembantu rumah yang baru.

Siapakah dalang di sebalik kematian Elisa?

The Maid astroPelakon The MaidPelakon The Maid 2