,

Drama Derhaka Cinta Jebat

December 21, 2020

Derhaka Cinta Jebat

Nantikan drama adaptasi novel 'Derhaka Cinta Jebat' karya Cik Tet yang bakal menampilkan gandingan Azlee Khairi dan Elvina Mohamad. Drama 26 episod terbitan Suhan Movies & Trading, diarahkan oleh Ejump Mohd. Akan ditayangkan di saluran RTM.

JUDUL : DERHAKA CINTA JEBAT
EPISOD : 26
TARIKH TAYANGAN : -
WAKTU SIARAN :  -
SIARAN TV : TV1 RTM
PENULIS SKRIP : Syed Mohaamaad Taufik Syed Abdul
PENGARAH : Ejump Mohd
PRODUKSI : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd
PELAKON : Azlee Khairi, Elvina Mohamad, Ikmal Amry, Jasper Supayah, Faez Nick, Daniel Fong, Ikhwan Rosli, Nina Fazurina, Puteri A'teeqah Ayu, Mimi Edina, Bohari Ibrahim, Wilma Muhammad, Hannah Qiassatina

WATAK PELAKON 
Azlee Khairi sebagai Jebat Zulkarnain 
Elvina Mohamad sebagai Aisyah Humairah
Ikmal Amry sebagai Tuah
Jasper Supayah sebagai Cemelia 
Faez Nick sebagai Iqbal 
Ikhwan Rosli sebagai Salim
Nina Fazurina sebagai Amira
Puteri A'teeqah Ayu sebagai Suria
Mimi Edina sebagai Inara
Hannah Qiassatina sebagai Fatihah 

SINOPSIS DERHAKA CINTA JEBAT
Semua berpunca kerana rasa dendam, salah faham dan ditambah pula dengan ego yang tinggi melangit, sanggup Jebat Zulkarnain menzalimi Aisyah Humaira isterinya sendiri. Bijaknya Jebat mengatur rancangan agar Aisyah jatuh cinta padanya hingga membawa kepada sebuah perkahwinan dengan niat ingin membalas dendam. Aisyah Humaira, suatu ketika dahulu pernah menjalinkan hubungan cinta dengan adik lelaki Jebat iaitu Tuah Iskandar.

Tanpa usul periksa teganya Jebat menjatuhkan hukuman sewenang-sewangnya tanpa memberi peluang kepada Aisyah untuk menjelaskan segala-galanya. Aisyah dituduh berlaku curang semasa dia berkasihan dengan Tuah dan menjadi penyebab musibah yang menimpa adik lelaki kesayangannnya. Aisyah benar-benar kecewa. Jebat mendustai cintanya. Dia dinikahi Jebat bukan untuk disayang, dicintai sepenuh hati tapi Jebat punya agendanya sendiri. Misi Jebat hanyalah satu, melunaskan dendamnya dan membalas balik segala kesengsaraan Tuah yang kononnya dikhianati Aisyah dahulu.

Hati isteri manalah yang tidak kecewa. Bahagia yang diharapkan namun dibalas dengan derita sengsara oleh sang suami yang sangat dicintainya sepenuh hati. Aisyah semakin menderita, lalu dia mengambil keputusan untuk pergi meninggalkan Jebat bersama sekeping hati yang luka. Mainan takdir, disaat segala kebenaran terbentang di depan mata, Jebat pula yang jadi penasaran. Menyesal kini tidak berguna, Aisyah semakin jauh membawa diri. Penyesalan kini menyeksa diri Jebat. Masih berkesempatan lagikah dia atau sudah terlambatkah untuk dia meraih sebuah kemaafan dan cinta Aisyah kembali?

Pelakon Derhaka Cinta Jebat
Derhaka Cinta Jebat

F O L L O W →

You Might Also Like

0 comments

recent posts

Follow