Manap Karaoke (Astro First)

Manap Karaoke

Filem komedi arahan Mamat Khalid, Manap Karaoke ditayangkan di Astro First di saluran 480 bermula 7 Mei 2020 dengan harga RM15 tontonan selama 48 jam (2 hari).

JUDUL : MANAP KARAOKE
TARIKH TAYANGAN : 7 Mei 2020
PENGARAH : Mamat Khalid
PRODUKSI : Enjit Enjit Semut & Vision Studios
PELAKON : Joey Daud (Manap), Pekin
Ibrahim (Rauf Bogiba), Mona Allen (Jamizan), Ropie (En Kamarulzaman), Sharwani NS (Wahab B), Imuda (Pak Mid), TJ Isa (Mat Khuda), Arwah Rab Khalid (Taiko Tai), Arwah Man Kadir (Tok Imam), Ziema Din (Kak B Vavavom) dan ramai lagi. 

SINOPSIS MANAP KARAOKE
Kisah Manap Karaoke bermula apabila Manap mendapat idea untuk membuka pusat karaoke lain daripada yang lain, iaitu karaoke bergerak. Wahab B menawarkan lori ayahnya dan menjadi pembantu untuk menguruskan peniagaan bersama Manap. Jadi, bermulalah bisnes karaoke mereka. Macam-macam insiden lucu terjadi ketika sesi karaoke dijalankan. Bisnes mereka juga mendapat sambutan hangat oleh penduduk kampung tidak kira bangsa dan peringkat umur. 

Sementara itu, bisnes karaoke Rauf Bogiba di kampung mereka semakin tidak mendapat sambutan. Rauf Bogiba tidak berpuas hati dan menyerang Manap sehingga berlaku pergelutan dan memusnahkan karaoke bergerak Manap. Bermulalah “perang” di antara Manap dan Rauf Bogiba.