Drama Voice Note (TV3)

Voice Note

Drama mini Voice Note bergenre misteri thriller akan disiarkan di slot Samarinda TV3 bermula 29 April, pukul 10 malam di TV3. Drama terbitan Zeel Production Sdn Bhd dibawah arahan Azmi Hatta.

JUDUL : VOICE NOTE
EPISOD : 4 episod
TARIKH TAYANGAN : 29 April 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS SKRIP : Marr Mohamad
PENGARAH : Azmi Hatta
PRODUKSI : Zeel Production Sdn.Bhd.
PELAKON : Sharifah Sakinah, Amelia Henderson, Shasha Abedul, Scha Elinnea, Rita Rudaini, Zamarul Hisham, Fendy Bakry, Ikmal Amry, Ariff Bahran, Ali Reza, Nafiez Zaidi, Hanna Derose

SINOPSIS VOICE NOTE
Sara merasa sangat teruja pada hari pertama dia mendaftarkan diri sebagai pensyarah di Kolej Srivilla. Namun, sebaik kakinya melangkah masuk ke dalam kolej itu, bulu romanya merinding. Dia merasakan sesuatu yang ganjil di dalam kolej itu. Dia mula tidak sedap hati.

Pada malamnya, Sara tiba-tiba menerima voice note daripada pengirim misteri. Voice note tersebut berbunyi, “Hi, Madam Sara! Saya Mira. Selamat datang ke Kolej Srivilla. Semoga Madam dapat melindungi diri Madam daripada kejahatan mereka.” Sara terkedu dan kata-kata tersebut membuatkan Sara tidak dapat tidur malam dengan lena.

Keesokannya, Sara cuba mencari siapakah Mira dengan menelefon dan whatsapp nombor Mira tetapi tidak berjaya. Sehinggalah Sara menerima voice note terbaru daripada Mira yang mula bercerita mengenai kisahnya bersama dua orang lagi rakan kolejnya iaitu Ika dan Tasya dan mahu Sara merungkai misteri kematian kedua-dua kawan baiknya itu. Sara akhirnya mendengar kerana ingin tahu ada apa di sebalik kolej itu.

Pelakon Voice Note
Pelakon drama Voice Note