Telapak Waktu (TV3)

Telapak Waktu

Saksikan telefilem semepnan DFKL 2019 bertajuk Telapak Waktu lakonan Hazama, Rosnah Johari dan Wanna Ali pada Sabtu, 30 Mac jam 9.30 malam di TV3. 

JUDUL : TELAPAK WAKTU
WAKTU SIARAN : Sabtu, 30 Mac 2019, 9:30 malam
SIARAN TV : Slot Cerekarama TV3
IDEA ASAL : Sheikh Afzal bin Sheikh Abdul Karim
PENGARAH : Raja Mukhriz
PRODUKSI : Primeworks Studios
PELAKON : Hazama, Rosnah Johari, Wanna Ali, Sharifah Shahora, Kodi Rasheed, Aman Graseka, Farrah Yussinia, Amka Shahal, 

SINOPSIS TELAPAK WAKTU
Mengisahkan mengenai Syafiq yang terlibat dengan kemalangan, tersedar dan berada di suatu perkampungan dan dirawat dengan baik oleh sebuah keluarga yang mempunyai anak gadis cantik. Syafiq pulang ke kampungnya sesudah sembuh namun tidak ramai yang mengenali dirinya.

Sebelum insiden ini berlaku, Syafiq merupakan anak yang derhaka terhadap ibubapa, cukup gemar bersosial, ke kelab malam dan bercampur dengan geng motor. Suatu hari Syafiq kemalangan dan terbabas ke gaung dan telah dijaga oleh seorang wanita dengan penuh kasih sayang. Apabila sembuh Syafiq kembali ke pangkuan ibubapanya dan menjadi anak yang baik dan mendengar cakap.

Syafiq ingin berkahwin dengan wanita itu dan mula mencari di kampung wanita tersebut tetapi kampung itu rupa rupanya tidak wujud. Sewaktu mahu beredar dari kampung tersebut, Syafiq nampak sesuatu melintas, dan cuba mengelak namun terbabas.