Drama Opsss Terpikat Cik Sombong

Opsss Terpikat Cik Sombong

Drama adaptasi novel Opsss Terpikat Cik Sombong karya Cici Aida bakal ditayangkan di Unifi TV. Menampilkan gandingan Shukri Yahaya dan Dayang Areeda. Drama 30 episod arahan Khalid Nadzri. Akan bermula pada 10 Disember ni, setiap hari Isnin dan Selasa, jam 9 malam di Unifi TV: Hyppsensasi Saluran 116.

JUDUL : OPSSS... TERPIKAT CIK SOMBONG
JUMLAH EPISOD : 30 episod
TARIKH TAYANGAN : 10 Disember 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Selasa, 9 malam
SIARAN TV : HyppSensasi 116 (Unifi TV)
PENULIS NOVEL : Cici Aida
PENGARAH : Khalid Nadzri
PRODUKSI :Khalida Productions Sdn Bhd ,
PELAKON : Shukri Yahaya, Dayang Areeda, Nafiez Zaidi, Ariff Aziz, Nelissa Edreena, Liza Abdullah, Razak Ahmad, Shakilla Khoriri, Khalida Balqis, Azlan Mokhtar, Jesse Lim

WATAK PELAKON 
Shukri Yahaya sebagai Hans
Dayang Areeda sebagai Ira Harisya
Nafiez Zaidi sebagai Tengku Reez
Ariff Aziz sebagai Imran
Liza Abdullah sebagai Puan Sri Marlia

SINOPSIS OPSS TERPIKAT CIK SOMBONG
 Ira Harisya. Cantik, manis dan penuh gaya dengan aura memikat. Namun begitu, Ira Harisya benci lelaki yang suka ambil kesempatan pada perempuan cantik sepertinya. Lebih-lebih lagi, lelaki itu Zeid Farhans.

Bengang! Benci! Meluat! Tiga rasa bersatu dalam hati Ira Harisya, bila Farhans bekerja sebagai pemandu peribadi Tan Sri Rashid. Ingat dia hairan sekalipun depan mata dia tu cucu lanun. Silap besarlah. Berani cuba nak dekat-dekat dengan dia memang merasa jadi punching bag.

Berkahwin, bukanlah pilihan terakhir Farhans. Tapi sebagai lelaki yang bertanggungjawab, dia memilih untuk menjaga Ira Harisya. Berbeza dengan Ira Harisya, hanya kesakitan yang dibawa sehingga ke gerbang perkahwinan.

Bila keputusan sudah dibuat Tan Sri Rashid, tiada siapa yang mampu membantah termasuk Ira Harisya. Benci hatinya tidak mampu diungkapkan. Makin terluka bila Farhans menjadi suami. Suami yang tidak dirancang. Namun, bagi Farhans, itulah permatanya. Itulah berlian yang kilauannya sangat mahal. Dia suka Ira Harisya. Selamanya akan suka! Opss…dia sudah terpikat pada cik sombong, Tetapi Ira Harisya, bila dia kata tak suka, bermakna selamanya dia tak akan suka!