,

Drama Ammar & Opie (TV3)

September 19, 2018

Bila Tuhan Berbisik Cinta

Nantikan drama bersiri arahan Raja Mukhriz bertajuk Ammar & Opie (tajuk asal Bila Tuhan Berbisik Cinta). Menampilkan lakonan Hazama, Irfan Rajali, Datuk Awie, Syerinie Myra, Kodi Rasheed, dan ramai lagi. Drama sebanyak 13 episod ini akan disiarkan mulai 20 September, setiap hari Rabu & Khamis pukul 9 malam di slot Zehra TV3.

JUDUL : AMMAR & OPIE
JUMLAH EPISOD : 13 episod
TARIKH TAYANGAN : 20 September 2018
WAKTU SIARAN : Rabu-Khamis, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Zehra TV3
PENULIS SKRIP : Nurull Halawati & Khairul Kiasan
PENGARAH : Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin.
TERBITAN : Excellent Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Hazama, Irfan Rajali, Datuk Awie, Syerinie Myra, Kodi Rasheed, Aril Pilus, Riz Amin, Adam Malek, Sharifah Shahora, Rafasya

WATAK PELAKON 
Hazama sebagai Ammar Kefli
Irfan Rajali sebagai Opie
Datuk Awie sebagai Tok Wie
Syerinie Myra sebagai Wardah
Kodi Rasheed sebagai Nizam
Aril Pilus sebagai Malik
Riz Amin  sebagai Jay

SINOPSIS AMMAR & OPIE
Kisah Ammar seorang penyanyi yang terkenal kini yang hanyut dalam dunia glamor. Ketika menerima berita kematian ibu, dia berdepan fitnah besar yang membuatkan nama dan kerjayanya hancur hingga membuatkan dia kemurungan dan mengalami tekanan perasaan yang teruk. Sebuah tawaran baru muncul untuknya mengenai sebuah kosert di Thailand yang akan menaikkan namanya kembali. Namun, ketika tiba di Thailand dia sedar dirinya sudah ditipu. Sejak itu hidupnya semakin berantakan hingga menjadi gelandangan. Dia akhirnya bertemu dengan Yopi, pengemis cilik yang menjadi sahabat karibnya. Sejak itu mereka berdua menyanyi di jalanan demi sesuap nasi. Kembara baru itu banyak mengajarnya makna sebuah kehidupan serta menemukan dia dengan Tuhan yang ditinggalkannya selama ini.

You Might Also Like

0 comments

recent posts

Facebook

Follow