Datin Glam (TV3)

Datin Glam

Telefilem istimewa sempena AJL32 diteruskan dengan telefilem berjudul Datin Glam yang menampilkan gandingan Ziana Zain, Norman Hakim, Rita Rudaini, Amyza Aznan, Norlia Ghani dan ramai lagi. Disiarkan menerusi slot Cerekarama di TV3 pada Sabtu ini pukul 10 malam. 

JUDUL : DATIN GLAM
WAKTU SIARAN : Sabtu, 13 Januari 2018, 10.00 malam
SIARAN TV : Slot Cerekarama TV3
PENGARAH : Rashid Sibir
SKRIP : Panel Script Rashbir Media
TERBITAN : Rashbir Media Sdn Bhd
PELAKON : Ziana Zain, Norman Hakim, Rita Rudaini, Amyza Aznan, Norlia Ghani, Ku Fridah, Datuk Chef Wan, Faez Nick, Najwa Jaafar, Mathni Razak

SINOPSIS DATIN GLAM
Kisah Nona yang ke Kuala Lumpur untuk menjaga sepupunya, Datin Ros yang sedang sakit tenat. Datin Ros berhajat untuk suaminya Datuk Kamal mengahwini Nona sekiranya dia tidak ada lagi. Tidak lama selepas itu, Datin Ros meninggal dunia.

Walaupun berat hati untuk berkahwin lagi sebab terlalu sayangkan arwah isteri, Datuk Kamal akhirnya menunaikan juga amanat arwah isteri untuk berkahwin dengan Nona. Sejak itu, Nona belajar mengubah penampilannya menjadi seorang ‘Datin’.

Namun, hubungan Nona dan Datuk Kamal telah dicemburui oleh Datin Zura yang mempunyai perasaan terhadap Datuk Kamal dan merencanakan pelbagai masalah untuk mengganggu rumah tangga mereka.

Pelakon Datin Glam
Pelakon telemovie Datin Glam