Heistdilfitri

Heistdilfitri

Saksikan telefilem raya berjudul 'Heist-dilfitri' arahan pertama Zizan Razak bersama Issey Fazlisham akan ditayangkan pada 2 Syawal nanti pukul 10 pagi di Astro Ria atau strim di Astro GO.

Heistdilfitri

Waktu Siaran: 2 Syawal, 10:00 pagi
Rangkaian: Astro Ria / Astro GO
Penulis Skrip: Bainun Waheeda
Pengarah: Zizan Razak & Issey Fazlisham
Produksi: Red Bean Productions
Pelakon: Zizan Razak, Issey Fazlisham, Shiqin Kamal, Maria Farida, Khir Rahman, Jihaa Sham, Mathni Razak, Hushairy Hussein

Sinopsis Heistdilfitri

Mengisahkan tiga perompak profesional yang tidak pernah ada pengalaman menyambut Aidilfitri. Tapi tahun ini mereka merancang untuk meraikan raya dengan cara yang berbeza.

Ibrahim, Mus dan Anis merupakan perompak professional yang merompak berlian bernilai tinggi. Suatu hari, Ibrahim dihantui dengan iklan-iklan hari raya bertemakan keluarga. Mus mendapat idea untuk mencari sebuah keluarga dan beraya bersama mereka. Cadangan tersebut dipersetujui oleh Ibrahim dan Anis. 

Pencarian tersebut menemukan mereka dengan sebuah keluarga hartawan. Ibrahim, Mus dan Anis menangkap mereka. Maka bermulalah misi mereka untuk beraya bersama ‘keluarga’. Sepanjang menjadi sebuah keluarga, mereka mula mengenali hati budi masing-masing. 

Apakah kesudahan rompakan beraya bersama keluarga hartawan ini?