Drama Keluarga Untuk Disewa

Keluarga Untuk Disewa

Drama bersiri 'Keluarga Untuk Disewa' akan disiarkan di slot Diandra TV9 mulai 2 November ini, setiap Isnin hingga Khamis jam 8:30 malam. Drama komedi ini juga ditawarkan di Disney+ Hotstar.

JUDUL : KELUARGA UNTUK DISEWA
EPISOD : 20
TARIKH TAYANGAN : 2 November 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 8:30 malam
RANGKAIAN : Diandra TV9 / Disney+ Hotstar
PENULIS SKRIP : MF Kencana, Ellyna Ahmad
PENGARAH : Raja Mukhriz
PRODUKSI : Eleven Field Creative Sdn Bhd
PELAKON : Adibah Noor, Azhan Rani, Dynas Mokhtar, Fimie Don, Pekin Ibrahim, Fifi Laura Olivia, Afifah Nasir, Fimie Don, Sharifah Shahora, Avaa Vanja, Najua Pramlee, Henzi Andalas, Ustaz Syamsul Debat, Cat Farish, Nabil Aqil, Puteri Lofea, Mona Allen, Zalfa Zin, Kamal Bahar, Asha Merican, Maria Tunku Sabri, Johan Asari, Kazuto

WATAK PELAKON
Adibah Noor sebagai Puan Sri Maryam
Fifi Laura Olivia sebagai Aina
Fimie Don sebagai Fikri / Hisham
Afifah Nasir sebagai Noraa / Anis
Dynas Mokhtar sebagai Intan / Marissa
Azhan Rani sebagai Alwi / Azman
Pekin Ibrahim sebagai Din
Maria Tunku Sabri sebagai Datin Kay
Sharifah Shahora sebagai Nurul 
Avaa Vanja sebagai Marissa
Henzi Andalas sebagai Azman
Ustaz Syamsul Debat sebagai Ustaz Ismail 
Cat Farish sebagai Rizman
Nabil Aqil sebagai Dr Syamsul

LAGU TEMA (OST)
Dijaja - Cat Farish, Fimie Don, Shiha Zikir, Pekin Ibrahim

SINOPSIS KELUARGA UNTUK DISEWA
Puan Sri Maryam mengumpulkan empat individu iaitu Alwi, Intan, Nora dan Fikri untuk diperkenalkan kepada cucunya Aina. PS Maryam mahu melantik mereka menjadi 'keluarga sewa' dan menyamar sebagai keluarga Aina dengan bayaran lumayan.

Alwi, Intan, Fikri dan Nora bersetuju setelah memikirkan masalah kewangan mereka yang semakin merudum setiap hari. Alwi dikejar Ahlong, Intan diganggu bekas suami meminta duit, Fikri kais pagi makan pagi dan Nora menyara adik-adiknya. 

Sementara mereka cuba membiasakan diri dengan watak masing-masing, Aina mula curiga. 'Keluarga Sewa' mula kelam-kabut untuk menutup penyamaran dan berlakulah berbagai kejadian lucu sampai rahsia mereka nyaris-nyaris terbongkar.

Episod 1
Pada suatu hari, Din ternampak Alwi yang dikejar along sampai tertanggal kain pelikat. Din hampir terlanggarnya dan kemudian menyelamatkan. Din mengambil nombor telefon Alwi kerana mahu membantunya. Ketika Din berhenti rehat seketika kerana tiada pelanggan, sambil menunggu burger yang diordernya, dia ternampak Fikri ditangkap. Din selamatkan. Din pun ambil nombor telefon Fikri untuk cuba bantu dengan memberi perkerjaan dengan gaji yang lumayan. Pada sebelah malam, Din berkenalan dengan Intan ketika balik kerja keluar dari kelab. Din merasa simpati dan mengambil nombor telefon Intan.  Din kemudian bertemu Nora kemudian Nora bercerita, dan memberitahu dia adalah anak yatim piatu. Din minta nombor telefonnya dan akan hubungi kerana ada plan untuk Nora.

Keluarga Untuk DisewaKeluarga Untuk DisewaDrama Keluarga Untuk DisewaPelakon Keluarga Untuk Disewa