,

Drama Cinta Yang Pulang

February 24, 2021

Cinta Yang Pulang

Nantikan drama adaptasi novel 'Cinta Yang Pulang' karya Wawa Akil akan disiarkan di RTM TV1. Menampilkan gandingan Izzue Islam dan Ummi Nazeera. Drama arahan Bade Hj Azmi, terbitan Suhan Movies & Trading.

JUDUL : CINTA YANG PULANG
EPISOD : 26
TARIKH : -
WAKTU SIARAN : -
SIARAN TV : TV1 (RTM)
PENULIS NOVEL : Wawa Akil
PENULIS SKRIP : Wan Mahani Wan Hassan, Liza Ali
PENGARAH : Bade Hj Azmi
PRODUKSI : Suhan Movies & Trading
PELAKON : Izzue Islam, Ummi Nazeera, Azwan Kombos, Jasmine Suraya, Melanie Tan, Zalfa Zin, Shah Iskandar, Fizz Fairuz, Amar Asyraf, Areef Amran, Scha Elinnea, Farhan Asri, Kuna Muzani, Raja Azmi, Nur Dhia Irdina

WATAK PELAKON
Izzue Islam sebagai Noah Imran
Ummi Nazeera sebagai Adina Insyirah
Jasmine Suraya sebagai Thia
Fizz Fairuz sebagai Datuk Saziman
Azwan Kombos sebagai Zain
Melanie Tan sebagai Balqis
Zalfa Zin sebagai Sakinah
Areef Amran sebagai Adib
Raja Azmi sebagai Datin Hasanah

SINOPSIS CINTA YANG PULANG
Kisah Adina Insyirah yang telah dihina dan dimaki oleh jirannya, Noah kerana dituduh menyebarkan gambar tidak senonoh Thia, kekasih Noah. Selepas peristiwa itu, Adina berpindah ke Australia. Apabila kebenaran terungkap, Noah menyimpan rasa sesalnya yang tidak berkesudahan. Selama 12 tahun dia menunggu semoga ada ruang untuknya memohon kemaafan.

Kisah Adina Insyirah yang pernah disakiti oleh Noah Imran kerana telah dituduh menyebarkan gambar tidak senonoh kekasihnya, Thia. Noah telah mengeluarkan kata-kata makian dan hinaan yang betul-betul merenggut maruah diri Dina. Selepas peristiwa itu, Dina telah berpindah ke Australia. Selepas sahaja pemergian Dina, terbongkar kisah sebenar bahawa penyebaran gambar itu bukan dibuat oleh Dina. Noah menyimpan rasa sesalnya yang tidak berkesudahan. Selama 12 tahun dia menunggu semoga ada ruang untuknya memohon kemaafan.

Setelah 12 tahun Dina sekeluarga telah kembali ke rumah mereka. Pertemuannya dengan Dina membuka lembaran baru untuk Noah kerana dia mula jatuh cinta pada gadis tersebut. Tetapi berbeza dengan Dina yang ada dalam dirinya hanyalah rasa dendam dan benci terhadap lelaki yang sanggup menghinanya satu ketika dulu. 

Namun perancangan ibu-ibu memang hebat. Dina terpaksa menjadi PA Noah, membuka peluang Noah untuk memikat hati Dina.

Cinta Yang Pulang tv1Drama Cinta Yang PulangPelakon Cinta Yang Pulang

F O L L O W →

You Might Also Like

0 comments

recent posts

Facebook

Follow