KL Gangster Underworld Musim 2

KL Gangster Underworld 2

Drama aksi KL Gangster Underworld Musim 2 bakal disiarkan di perkhidmatan penstriman video, WeTV pada 10 Disember ini, diikuti episod seterusnya pada setiap Khamis dan Jumaat.. Siri ini diarahkan oleh Khairul Azri dan Faisal ishak. Tonton kesemua episod dengan melayari laman wetv.vip atau memuat turun aplikasi platform ini dari Apple Store untuk pengguna iOS serta Google Play Store untuk pengguna Android. 

JUDUL : KL GANGSTER UNDERWORLD 2
TARIKH TAYANGAN : 10 Disember 2020
PENULIS SKRIP : Nazri M. Annuar, Cristina Tan Lay Ai
PENGARAH : Kroll Azry & Faizal Ishak
PRODUKSI : Skop Productions Sdn Bhd
PELAKON : Beto Kusyairy, Zahiril Adzim, Nam Ron, Azhan Rani, Ezzaty Abdullah, Nabila Huda, Amerul Affendi, Dynas Mokhtar, Sharifah Sakinah, Daniella Sya, Jasmin Suraya, Aloy Paradoks, Keith Foo, Sabrina Ali, Amir Nafis, Ruzana Ibrahim, Trisha Ooi, Kim Fukuzawa, Azri Sabri, Aloy Paradoks, Keith Foo, Hushairi Husain, Nico G, Majed Salleh, Halim Radzi, Tash Yong, Cassidy Elise Anderson, Fad Anuar, Eqy Afandi, Raj Kumar, Draman, Sifleny Osman

WATAK PELAKON
Beto Kusyairy sebagai Shah
Zahiril Adzim sebagai Adi
Nam Ron sebagai Mat Nor
Azhan Rani sebagai Tauke
Ezzaty Abdullah sebagai Elina
Nabila Huda sebagai Shameen
Amerul Affendi sebagai Belut
Dynas Mokhtar sebagai Madam Wong
Daniella Sya sebagai Sherrina
Jasmin Suraya sebagai Mimi
Amir Nafis sebagai Bad
Jasmine Kaar sebagai Suri
Hasnul Rahmat sebagai Zan
Azri Sabri  ssebgai Lan 
Keith Foo sebagai Tony M
Aloy Paradoks sebagai Wanchai

SINOPSIS KL GANGSTER UNDERWORLD 2
Setelah setahun kematian Ayah Zan, Shah kini mengetuai gangster Kampung Baru. Madam Wong, ketua geng Bangsar merasakan sesuatu yang buruk akan tiba di KL.

Tidak lama kemudian, Kuala Lumpur dikejutkan dengan siri pengeboman. Hasil siasatan Shameen, pengeboman itu berkait rapat dengan dalang yang mahu memusnahkan geng KL Underworld.

Elina  mahu meninggalkan KL kerana bimbang akan keselamatan anak perempuannya tetapi Shah menyekat dan berjanji akan melindungi mereka. Shah dan sekutunya menghadapi ancaman yang semakin besar dari luar.


KL Gangster Underworld 2KLGU2Pelakon klgu2Pelakon KL Gangster Underworld 2