Drama Jujurlah Nikahi Aku

Jujurlah Nikahi Aku

Nantikan drama adaptasi novel 'Jujurlah Nikahi Aku' karya Umie Nadzimah di slot DramaVaganza, Astro Ria. Menampilkan lakonan Uyaina Arshad, Sean Lee, Amar Asyraf, Rita Nadira, Raja Azura dan ramai lagi. Diarahkan oleh Rashid Sibir. Ditayangkan bermula 27 Januari 2020, setiap Isnin hingga Jumaat pukul  7 malam di Astro Ria. 

JUDUL : JUJURLAH NIKAHI AKU
EPISOD : 30 episod 
TARIKH TAYANGAN : 27 Januari 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Astro Ria & Ria HD
PENULIS SKRIP : Maizura Ederis
PENGARAH : Rashid Sibir
PRODUKSI : Arie Zaharie Production
PELAKON : Uyaina Arshad, Sean Lee, Amar Asyraf, Rita Nadira, Raja Azura, Hamidah Wahab, Zaidi Omar, Kasmaliah Mat Dome, S.Sahlan, Hamidah Wahab, Arena Iman, Mandy Chong

WATAK PELAKON
Uyaina Arshad sebagai Nurin Asyfa
Sean Lee sebagai Alan Wong
Rita Nadira sebagai Zurin
Amar Asyraf sebagai Ahmad Zanif
Raja Azura sebagai Puan Azah
Zaidi Omar sebagai Encik Arshad
Hamidah Wahab sebagai Narimah
S.Sahla sebagai Tuan Zainal
Magerate Gan sebagai Popo
Arena Iman sebagai Suzaila

SINOPSIS JUJURLAH NIKAHI AKU
Mengisahkan Nurin Asyfa, gadis istimewa yang dibenci ibunya sendiri kerana kecacatan yang dimiliki. Ramai yang menyisihkan kewujudannya termasuklah keluarganya sendiri. Mujurlah ada Alan yang baik dengannya. Alan sudah lama sukakan Nurin sejak sekolah lagi. Namun perbezaan agama menyebabkan mereka tidak akan bersatu. 

Bos ditempat kerja Nurin, Ahmad Zanif juga menyukai Nurin. Zanif yang menganggap dirinya lelaki sempurna dan meminati Nurin yang berbeza dari gadis yang selalu didampinginya. Namun hubungan mereka dihalang oleh Zurin, adik Nurin. Tetapi jodoh telah menetapkan Nurin berkahwin dengan Zanis. Namun rumahtangga mereka tidak kekal lama. 

Muncul pula si Qayyum pemuda yang tidak dikenali yang ingin menikahinya dengan rela hati.