Nadi Luna (TV3)

Nadi Luna

Saksikan gandingan Amelia Henderson dan Azrel Ismail dalam telefilem 'Nadi Luna' pada Sabtu, 15 Disember, pukul 9 malam di TV3. 

JUDUL : NADI LUNA 
WAKTU SIARAN : Sabtu, 15 Disember 2018, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Cerekarama TV3
PENULIS SKRIP : Sefea J Rhyland
PENGARAH : Harris Fadzillah
PRODUKSI : Tenview Production
PELAKON : Amelia Henderson, Azrel Ismail, Nik Hadiff Dani, Qistina Raisah, Elisya Sandha, Afiq Muiz

SINOPSIS NADI LUNA
Kisah Fira yang sibuk dengan persiapan sambutan hari jadi untuk Riyaan yang kelima. Dia sanggup berbelanja lebih untuk merealisasikan tema hari jadi Riyyan. Amri tidak bersetuju langsung kerana baginya semua itu membazir.

Bagaimanapun, Amri mengalah kerana Fira terkenang susah payah mereka untuk mendapatkan anak. Sambutan hari jadi Riyyan bertemakan 'Comboy' dan dihadiri ramai tetamu. Riyyan yang bermain dengan gelongsor terjatuh apabila kanak-kanak tanpa sengaja mengolakknya.

Riyyan dikejarkan ke hospital dan doktor maklumkan dia alami pendarahan dalam otak menyebabkan koma. Amri menyalahkan Fira kerana beria-ia mahu mengadakan parti itu.

Sementara itu, Luna bergelut dengan maut akibat komplikasi jantung dan hanya pemindahan jantung yang dapat menyelamatkannya. Doktor memujuk keluarga Riyyan supaya menderma jantung kepada Luna tetapi Fira dan Amri tidak bersetuju.

Hubungan Fira dan Amri terpisah apabila Amri mendapat tahu Fira mendermakan jantung arwah anak mereka Rayyan tanpa mendapat kebenarannya terlebih dahulu. Malah Fira juga merahsiakan kepada siapa dia mendermakan jantung Riyyan.

Pada mulanya Fira tidak bersetuju, namun apabila melihat rayuan ibu Luna, akhirnya dia bersetuju untuk mendermakan jantung Riyyan. Luna selamat menjalani pemindahan jantung. Pertemuan Amri dengan Rizal telah membongkar rahsia selama ini. Rupanya Rizal ayah kepada Luna yang menerima jantung anaknya.

Amri mula menghubunyi Fira dan memberitahu bahawa ‘Riyyan’ masih hidup. Pada mulanya Fira merasakan yang Amri sudah gila. Amri menjelaskan yang dia sudah menemui keluarga Luna, malah dia sedar yang dengup jantung Riyyan kini berada dalam tubuh Luna. Sejak itu, hubungan Amri dan Fira kembali bertaut.

Pelakon Nadi Luna
Pelakon telemovie Nadi Luna