Drama Kalis Kasih (TV3)

Kalis Kasih

Nantikan drama bersiri Kalis Kasih yang menampilkan gandingan Amar Baharin, Mawar Rashid, Elvina Mohamad, dan Syazwan Zulkifli. Drama bersiri 15 episod terbitan Z K Creative Production Sdn Bhd diarahkan oleh saudara Nazir Jamaluddin. Akan ditayangkan di slot Samarinda TV3. Akan bersiaran mulai 2 April, setiap Isnin hingga Rabu jam 10.00 malam menerusi slot Samadrinda di TV3.

JUDUL : KALIS KASIH 
EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 2 April 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Rabu, 10.00 malam
SIARAN : Slot Samarinda TV3
SKRIP : Mama Bella & Maizura Ederis
PENGARAH : Nazir Jamaluddin
TERBITAN : Z K Creative Production Sdn Bhd
PELAKON : Mawar Rashid, Elvina Mohamad, Amar Baharin, Syazwan Zulkifly, Nazeera Sardi, Azri Iskandar, Rosnah Johari, Anne Abdullah, Amyza Adnan, Duerra Mitilda, Qazem Nor, Zalfa Zin, Zainab Uthman, Taufiq Ola Bola, Issey Fazlisham, Gya Natasha, Shasha Edora, Fariz Iskandar, Izzya Reen, Sharmin Edora, Syamim Rdzi

WATAK PELAKON 
Mawar Rashid sebagai Amanda
Amar Baharin sebagai Khair
Elvina Mohamad sebagai Dania
Syazwan Zulkifli sebagai Bard
Nazeera Sardi sebagai Sandra
Anne Abdullah sebagai Zara Kay
Rosnah Johari sebagai Helena
Amyza Aznan sebagai Zauyah
Azri Iskandar sebagai Kudin
Duerra Mitilda sebagai Iris Jameela
Qazem Nor sebagai Farid
Zalfa Zin sebagai Mariah
Zainab Uthman sebagai Yatie
Taufiq Ola Bola sebgai Remy

LAGU TEMA / OST 
Tajuk : Kali Ini
Lagu : Shahir, Nemo, Gjie
Lirik : Hang Nadim

SINOPSIS KALIS KASIH 
Kisah tentang Amanda dan Dania yang merupakan sepupu yang sebaya tetapi karakter mereka ketara berbeza. Amanda adalah anak bandar yang terpaksa tinggal dengan keluarga Dania di kampung semenjak kematian orang tuanya. Apabila dewasa, Amanda telah berkahwin dengan Khair. Dania menjadi pengasuh anak Amanda iaitu Iris. Amanda cemburu melihat Iris rapat dengan Dania. Amanda terjatuh tangga sehingga kandungan keduanya keguguran dan rahimnya terpaksa dibuang. Iris pula meninggal dunia akibat keracunan makanan ketika Amanda runsing ibu mentuanya mendesak Khair kahwin lain. Dania telah cacat wajahnya akibat ditolak oleh Sandra yang mempunyai dendam lama pada Amanda kerana gagal kahwin dengan Khair. Bard iaitu bekas tunangan Dania ikhlas berkahwin dengan Dania walaupun wajahnya cacat. Dania dan Bard menghadiahkan salah seorang anak kembar mereka kepada Amanda dan Dania.

GAMBAR PELAKON
Kalis Kasih