,

Drama Cinta Hati Batu (TV3)

July 27, 2017

Cinta Hati Batu

Nantikan drama Cinta Hati Batu yang diadaptasi daripada novel One Day You'll Be Mine karya Inawza Yusof. Diterajui oleh Ashraf Muslim, Aishah Azman dan Fadlan Hazim. Drama bersiri 20 episod ini mendapat sentuhan pengarah Amor Rizan. Bakal mengisi slot Lestary di TV3. 

JUDUL : CINTA HATI BATU 
TARIKH / MASA : 2017
SIARAN : Slot Lestary TV3 
PENULIS NOVEL : Inawza Yusof 
PENGARAH : Amor Rizan
TERBITAN : Primeworks Studios
PELAKON : Ashraf Muslim, Aishah Azman, Fadlan Hazim, Indah Emeerlda, Farisha Irwayu, Sasqia Dahuri, Ardell Aryana, Nadzmi Adhwa, Fazreen Rafi

WATAK PELAKON 
Ashraf Muslim sebagai Dzul Ehsan
Aishah Azman sebagai Anith Fitriah
Fadlan Hazim sebagai Nik Afezal

SINOPSIS CINTA HATI BATU
Mengisahkan Anith Fitriah (Fitri) yang berkahwin dengan Dzul Ehsan atas aturan keluarga. Namun perkahwinan mereka langsung tidak mewujudkan perasaan kasih sayang. Fitri masih tidak dapat melupakan kisah cinta silamnya dan terus menyalahkan diri sendiri bila dia menyebabkan kematian tunangnya Nik Afezal dalam satu kemalangan kereta. Ehsan pula tidak mempedulikan orang di sekelilingnya termasuk anaknya Aya. 

Tanpa keserasian, mereka membuat keputusan untuk bercerai. Malah hubungan mereka bertambah baik. Fitri juga masih mengambil berat tentang Aya.  Tiba-tiba, Fitri dikejutkan dengan kemunculan Nik Afezal yang disangkanya telahpun meninggal dunia. Rupanya semuanya telah dirancang oleh keluarga mereka. 

Apakah kesudahannya? 

You Might Also Like

0 comments

recent posts

Facebook

Follow